Haanwyck Tuinen

Onbespoten groenten en fruit. Gezond en uit eigen omgeving. Natuurlijk!

Bij Haanwyck worden in verschillende tuinen diverse soorten voedsel verbouwd. Wij kweken onze producten op eigen land. Van zaaien tot oogsten, alles doen we zelf.
Op het terrein bevindt zich een moestuin en een kruidentuin. Een pluktuin met bomen en heesters wordt momenteel aangelegd. De gekweekte producten worden te koop aangeboden in de Verswinkel of gaan naar de voedselbank. We gooien niets weg!

 

Naast het kweken van voedsel in de tuinen zijn er ook nog welzijnstuinen, een werkplaats, een dierenweide en een kippenren voor de eierenverkoop.

Meehelpen in de tuin? We kunnen vaak extra handjes gebruiken! Neem contact op voor de mogelijkheden.

De Moestuin

De moestuin voorziet onze streekwinkel elke seizoen van nieuwe groenten. Onbespoten en met liefde verzorgd. Het opkweken gebeurd in de kas. Vervolgens gaan de plantjes de volle grond in om wat later geoogst te worden. Dit alles word gedaan door mensen die in de dagbesteding werken. Zorg voor mensen en gezond voedsel dus!

De Kruidentuin

De kruidentuin is een beleving voor alle zintuigen. Wandelend door de ruime kronkelpaden ruik je de geur van tijm en citroenmelisse en zie je de kleurenpracht van Enichacea en lavendel. Ga lekker zitten op een bankje in de zon of help een handje mee met het onderhoud.

De Pluktuin

In de pluktuin wordt geëxperimenteerd met het voedselbos-systeem. Dat betekent dat er meerdere lagen eetbare planten en bomen groeien die elkaar versterken. De bedoeling is dat hier over een aantal jaar een weelde aan fruit en noten te vinden is die de bezoeker zelf kan plukken.

De Bijentuin

Een imker zorgt voor de bijenkasten die bij Haanwyck staan. Deze zorgen voor honing van eigen land en gaat verkocht worden in onze streekwinkel. De bijen zijn niet alleen onmisbaar voor de bestuiving van de gewassen, hun aanwezigheid zorgt ook voor een prettige atmosfeer.

Om deze bijenvolken te ondersteunen is er rondom een vijver een bijen- en insectentuin aangelegd. Vol met inheemse bloemen en planten.
Hoor je ze al zoemen?

De Werkplaats

In onze werkplaats worden veelal van gerecycled hout mooie producten gemaakt. Van oude pallets wordt een tuinbank gemaakt, een tweedehands kast wordt gerenoveerd tot een hip en bruikbaar meubel. Maar ook vogelhuisjes, schuttingbakken, kruidenbakken enz.
De producten worden op bestelling gemaakt of bij de winkel te koop aangeboden.

 

Dieren

 

Geiten

 

In onze dierenweide lopen 2 lieve knuffelgeiten. Kom je ze aaien? 

  

Kippen

 

In een ruime uitloopren van wel 400m2 lopen onze leg kippen. De eiren zijn in onze winkel te koop.
In de dierenweide lopen een aantal prachtige sierkippen.

Loopeenden

 

Tussen de geiten en kippen lopen 4 zelf gefokte loopeenden. 


Konijnen

 

In de dierenweide heeft Haanwyck een speciale konijnenbult. Hier springen 4 pluizige vriendjes in het rond.