Haanwyck Welzijn

Prikkel je zintuigen & ontspan!

Haanwyck biedt naast zorg, dagbesteding en voedselverbouwing ook veel mogelijkheden op het gebied van geestelijk en lichamelijk welzijn. De inrichting van het terrein is op zo’n manier ontworpen dat de focus van het voorste gedeelte ligt op zorg, het midden op kweek en het gebied achterin op rust en welzijn.

Kom gerust eens langs om de rust en schoonheid van deze prachtige plekken te ervaren!

Geïnteresseerd in het gebruiken van een van de plekken? Vraag naar de mogelijkheden!

De Boomgaard

Een laagstamboomgaard vol appel- peren- en andere fruitbomen heeft als extra doel dat het een fijne plek is om een picknick in te houden. Lange tafels en feestelijke verlichting kunnen deze boomgaard omtoveren tot een idyllische plek voor een eindeloze zomeravond.

Het Nest

Binnen de beschermende ring van wilgentakken en bramenstruiken vindt je een prachtige open plek in het gras. Dit noemen we het nest. Je bent er veilig en vindt er rust.

Deze plek kan gebruikt worden voor bezinning, therapie of groepsactiviteit.

Het verhalenbos

Goed verscholen tussen een groep dennenbomen bevindt zich het verhalenbos. Wellicht is bos een te groot woord maar zodra je op een bankje rond het kampvuur zit en de schaduw van de vlammen de dennetakken doen dansen waan je je midden in het woud. Iemand nog een spannend verhaal?

De Steiger

De achterste deel van het perceel eindigt in een grote steiger met weids uitzicht over de polder Haanwyck. Het is een bijzonder serene plek. Met het geluid van water- en weidevogels op de achtergrond kun je de zon zien zakken achter de skyline van Woerden aan de horizon.

Yurt

Binnenkort krijgt Haanwyck een eigen Yurt; Een traditionele ronde tent die vooral wordt gebruikt voor bewoning door rondtrekkende veenomaden in Centraal-Azië. De sfeer van een yurt is warm en behaaglijk, ontspannen gaat als vanzelf.