Haanwyck Zorg 

Zorg voor mensen met dementie

Vanaf 1 februari 2022 zijn wij op Haanwyck gestart met een dagbesteding voor mensen met dementie op een geweldige locatie in Het Groene Hart van Holland. Een kleinschalig project met volop buitenlucht, huiselijke bezigheden en sociale contacten met alle leeftijden.

Mijn naam is Manon Fokker, sinds tien jaar heb ik zowel privé als professioneel ervaring met het begeleiden van mensen met dementie en hun familie/mantelzorgers. Daarbij vind ik het belangrijk vooral niet te kijken naar waar cliënten niet meer toe in staat zijn, maar welke mogelijkheden,interesses en kansen er op het moment van vandaag nog wel zijn.

Ik werk samen met professionele medewerkers, vrijwilligers en stagiaires, die ruime ervaring hebben in de zorg en maatschappelijk werk of deze onder goede begeleiding opbouwen.

Voor het vervoer hebben wij een eigen bus tot onze beschikking. Deze bus zorgt dagelijks voor het vervoer van de deelnemers tussen huis/zorginstelling en dagbesteding.

Activiteiten en zorg

 

Haanwyck biedt een zinvolle dagbesteding, die aansluit bij de belangstelling en kwaliteiten van onze deelnemers. De deelnemers zijn veel buiten, zodat ze de seizoenen van dichtbij op ons terrein mee kunnen maken. Op het terrein kan gewandeld en getuinierd worden. We maken dagelijks met elkaar de maaltijd klaar met waar mogelijk met groenten en fruit uit eigen tuin. Andere activiteiten kunnen zijn eieren rapen en schoonmaken, helpen in de winkel, schilderen, passanten ontvangen, spelletjes, een dagje uit etc. naar behoefte.

Naast ondersteuning bij bovenstaande activiteiten kunnen wij ook helpen bij persoonlijke verzorging, verstrekken van medicatie, stomazorg en ondersteuning bij Diabetes.

Kwaliteit

 

Het Kwaliteitskeurmerk is van toepassing op Stichting Haanwyck.

 

Klik hier voor het klachtenregelement

(meer info volgt)

Kosten

 

De activiteiten worden vergoed als u een CIZ indicatie heeft voor “Begeleiding groep”. U kunt er ook voor kiezen om de ondersteuning met eigen geld te betalen.

De kosten zijn inclusief koffie, thee, fruit, warme maaltijd en materialen, exclusief vervoer. Deze kosten worden binnen de WMO en WLZ verrekend.

Openingstijden

Maandag        08.00-17.00 uur

Dinsdag          08.00-17.00 uur

Woensdag      08.00-17.00 uur

Donderdag     08.00-17.00 uur

Vrijdag            08.00-17.00 uur

Nieuws van ons Instagram account (klik op een foto voor meer informatie)